DE CITIT ÎN 30 DE SECUNDE |
Contractul de muncă. Încetarea cu acordul părților
Contractul de muncă. Ce înseamnă încetarea cu acordul parților (art. 55 lit. b) din Codul muncii? 😎😀
Potrivit dispozițiilor art. 55 lit. b) din Codul muncii, ”contractul individual de muncă poate înceta ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;”.
Indiferent de cine are inițiativa încetării contractului individual de muncă prin acordul părților, este obligatoriu să existe o cerere scrisă din partea unei părți care să fie acceptată de către cealaltă parte.
În cazul în care angajatorul decide de la sine putere încetarea contractului individual de muncă, fără a exista condiția esențială, necesară și obligatorie a obținerii consimțământului salariatului concediat, decizia de încetare este lovită de nulitate absolută.
O decizie de încetare a contractului individual de muncă întemeiată pe dispozițiile art. 55 lit. b) din Codul muncii, fără a se solicita și obține acordul salariatului, echivalează cu o decizie de concediere și este lovită în mod evident de nulitate absolută.
Într-o astfel de situație, salariatul concediat abuziv poate formula o cerere de chemare în judecată prin care să se solicite anularea deciziei de încetare a contractului individual de muncă.
#pentrutine #sfaturi #muncimRO
Noutăți din JURNALUL HR!
Cauți un loc de muncă!
Hai să vezi ce locuri de muncă am pregătit pe JOBS.MUNCIM.RO!
Angajezi, cauți oameni?
Hai să vezi cum te putem ajuta! Serviciile MUNCIM.RO.
Main Menu